آسیب های کاهش جمعیت فرزندان در خانواده و جامعه
عنوان تحقیق پایانی: آسیب های کاهش جمعیت فرزندان در خانواده و جامعه
محقق:شهربانو مصطفی لو استادراهنما:زینب نوری مقدم
تعدادمنابع: 65 سال انجام:94
چکیده
پژوهش حاضر با عنوان آسیب¬های¬کاهش جمعیت¬فرزندان در خانواده و جامعه با هدف تبیین آسیب-های کاهش جمعیت فرزندان در خانواده و جامعه انجام شده است.
روش انجام این تحقیق کتابخانه ای بوده و ابزار جمع آوری اطلاعات آن فیش بوده است.
مؤلفه ی جمعیت یکی از مهم ترین مؤلفه¬های تأثیرگذار در هر جامعه¬ای است، کم شدن تعداد فرزند در خانواده منجر به کاهش جمعیت در جامعه می¬شود که ممکن است آسیب¬های زیادی به جامعه وارد کند.
خانواده¬هایی که به یک یا دو فرزند اکتفا می¬کنند، سبک زندگی غربی را جایگزین سبک زندگی اسلامی نموده¬اند. در حالی که جایگاه فرزند در اسلام بسیار حائز اهمیت است.
کاهش جمعیت در مبانی جمعیتی، آسیب¬هایی از جمله موجب تحدید نسل، کاهش حجم کلی جمعیت ملی می¬شود، بحران سالمندی را به وجود می آورد و باعث افزایش مهاجرت های داخلی و بین المللی می¬شود.
کاهش جمعیت در عرصه فرهنگی و اجتماعی آسیب هایی به جامعه وارد می نماید که عبارتند از اینکه بحران ساختاری در خانواده ایجاد می شود، موجب شکاف بین نسل ها می شود کاهش حمایت خانواده از سالمندان را به وجود می آورد، کاهش تدریجی سرمایه ی اجتماعی را ایجاد می کند. افزایش ناسازگاری زوجین و در نهایت طلاق آن ها را در پی دارد.
کاهش جمعیت در عرصه فرهنگی و اجتماعی همچنین باعث افزایش سن ازدواج می شود، افراد تمایل کمتری به تشکیل خانواده پیدا می کنند، باعث افزایش میل و رغبت زنان به اشتغال می شود و افزایش بیماری های روحی و روانی را در پی دارد .
کم شدن جمعیت در سطح اقتصاد و سیاست، امنیت جامعه را دچار آسیب می کند، آسیب هایی که موجب کاهش تولید و نیروی کار می شود که با نبود افراد متخصص و کارآمد، پیشرفت های علمی و اختراعات و خلاقیت و نوآوری هم کاهش می یابد. نیروی های توانمند دفاعی برای امنیت و تمامیت ارضی کاهش یافته و حفظ تمامیت ارضی جامعه به خطر می افتد.
بنابراین همواره جمعیت جامعه باید در حد طبیعی نگه داشته شود تا جامعه همواره پویایی لازم را داشته باشد. اگر جامعه از نظر جمعیتی متناسب باشد و در حد طبیعی باقی بماند، هم افراد سالمند و هم قشر فعال و نیروی کارآمد و مولد جوان در جامعه وجود داشته باشد. بسیاری از معضلات جامعه حل می¬گردد. جامعه به رشد و پویایی و خودکفایی و استقلال و امنیت می¬رسد.
کلیدواژه: جمعیت، فرزند، جامعه، خانواده، آسیب