معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهرا مینودشت

معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهرا مینودشت

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

چکیده تحقیق پایانی

30 تیر 1398 توسط نوری مقدم

چکیده تحقیق پایانی

موضوع: آثار انتظار فرج در زندگی جوانان

محقق:مرضیه امینی نسب(طلبه فارغ التحصیل سطح2)

تعداد صفحات:76

تعداد منابع:81

سال انجام:1396

پژوهش حاضر با هدف تبیین بررسی آثار انتظار فرج در زندگی جوانان صورت گرفته است.روش بکار رفته در این پژوهش به صورت کتابخانه ای و ابزار جمع آوری اطلاعات فیش بوده است.

انتظار به معنای یک حالت قلبی و روحی که از آن آماده شدن برای چیزی که در انتظارش هستی برمی آید.و انتظار فرج،آرزو و امید و دلبستن به آینده،که دو گونه است.انتظار سازنده و تحرک بخش و انتظار ویرانگر و بازدارنده که فقط از اشاعه ظلم ها،تبعیض ها ناشی می شود.انتظار در اسلام دارای اهمیت و جایگاه مهم و تأثیرگذار است.جوانان منتظر در عصر غیبت وظایفی را به عهده دارند که از جمله این وظایف شناخت و یاد امام زمان،محبت و مودت نسبت به امام،تهذیب نفس،توبه و…است.و همچنین انتظار آثار فراوانی بر زندگی جوانان دارد از جمله این آثار خودسازی فردی،صبر،حل نشدن در فساد محیط و…است.بنابراین انتظار فرج باعث پایداری و شکیبایی منتظر در برابر سختی ها و مشکلات عصر غیبت و به وجودآمدن یک جامعه آرمانی که وعده آن داده شده است مححق می گردد.

کلید واژه:

انتظار،فرج،مهدویت،جوان

 

 

 

 نظر دهید »

چکیده تحقیق پایانی

11 مهر 1395 توسط نوری مقدم

عنوان : آثار و عوامل رضایتمندی زناشویی

استاد راهنما : خانم زینب نوری مقدم           محقق:فاطمه تیموری       تعداد صفحات:   85 تعدادمنابع:   100        سال انجام:95   

 

 

پژوهش حاضر با هدف تبیین آثار و عوامل رضایتمندی زناشویی به صورت کتابخانه ای با ابزار فیش جمع اوری شده است . رضایت زناشویی یک تجربه فردی است که افراد آن را با توجه به میزان مسرت و خوشی در زندگی مشترک ارزیابی می کنند . رضایت مندی زناشویی علل مختلفی دارد از جمله : شخصیت ، عرف ، عادات فردی ، انتظارات ، اعتقادات مذهبی ، حل تعارض ، رابطه جنسی ، مهارت های ارتباطی ، رابطه با اقوام ، دوستان و فرزندان و تأمین اقتصادی که انطباق رفتار های زوجین در این زمینه باعث وجود تفاهم ، اعتماد و صداقت ، افزایش محبت و علاقه ، درک یکدیگر ، استحکام بین خانواده و روابط فامیلی و تربیت بهتر فرزندان خواهد شد . رضایت زناشویی تضمین کننده سلامت روانی خانواده محسوب می شود که جامعه ای پویا وسالم را در پی خواهد داشت . 

کلید واژه ها:   

ازدواج.رضایتمندی. تمکین .رضایت زناشویی

 

 

 1 نظر

چکیده تحقیق پایانی

20 شهریور 1395 توسط نوری مقدم

 

عنوان :مراتب انسان در جهان آخرت از دیدگاه قرآن و حدیث

 محقق:راضیه دادی زاده        استاد راهنما:اعظم قلیچ زاده     تعدادصفحات:94        سال انجام:1394

اين مطالعه با هدف «شناسايي مراتب انسان در جهان آخرت از ديدگاه قرآن و حديث» انجام گرفته و در آن تلاش شده تا به اين سؤال پاسخ داده شود كه «مراتب انسان از ديدگاه قرآن و سنت در جهان آخرت چگونه است؟». تحقيق از نوع تحقيقات توصيفي و روش بكار رفته در اين مطالعه اسنادي كتابخانه اي است. از جمله نتايج به دست آمده اين است: جهان آخرت یک پدیده­ی ممکن الوجوديست که در اسلام و سایر ادیان، مطرح شده است. آیات و روایات فراوانی در این زمینه به دست ما رسیده است. چیزی که مقدمه ورود به جهان آخرت است همان مرگ می باشد، در حقیقت مرگ، یکی از واقعیت های زندگی است که همة انسان ها، با آن روبرو می شوند. هنگامی که مرگ  انسان را فرا می گیرد روحش از بدنش جدا و وارد عالم برزخ می گردد، در آن جا به حیات برزخی ادامه می دهد تا زمانی که قیامت فرا رسد. هنگامی که در صور دمیده شود انسان ها از قبر بیرون می آیند و برای حسابرسی در محضر عدل الهی، حاضر می شوند. در صحرای محشر، مواقفی وجود دارد انسان ها بعد از پشت سر نهادن این مواقف یا وارد بهشت می شوند یا به جهنّم می روند. افرادی که وارد بهشت می شوند همواره از نعمت های بهشتی بهره می برند، البته بهشت مراتب و انواعی دارد که هر یک از افراد با توجه به ایمان و عمل صالح، در بهشتی که شایسته­ی اوست وارد می شوند. جهنّم مانند بهشت نیز طبقاتی دارد که هر طبقه جایگاه افراد مخصوص به خود است. در جهنّم عذاب های گوناگونی وجود دارد از جمله: آشکار شدن آتش بر دوزخیان، قیافه های وحشتناک در جهنّم، ریختن آب جوشان بر سر دوزخیان، خوردن غذا از درخت «زقوم» و عذاب های دیگری که در آن جا وجود دارد. بسیاری از افراد تا ابد در جهنّم باقی می مانند امّا برخی از افراد که اهل عناد و لجاجت با حق نیستند تا اخر در آن جا باقی نمی مانند و در نهایت بهشتی می شوند. بررسی این موضوع در زندگی فردی و اجتماعی انسان، نتایج خوبی به دنبال دارد که مسیر تمام حرکات و سکنات انسان را مشخص می کند. این تحقیق به روش کتابخانه ای به صورت توصیفی و تحلیلی است.

کلید واژه ها: مرگ، برزخ، قیامت، رجوع.

 

 نظر دهید »

چکیده تحقیق پایانی

11 اسفند 1394 توسط نوری مقدم

 

چکیده تحقیق پایانی باعنوان: “مراتب انسان در جهان آخرت از دیدگاه قرآن و حدیث ”       محقق:راضیه دادی زاده                 استاد راهنما:اعظم قلیچ زاده       تعدادمنابع:54   سال انجام:94


اين مطالعه با هدف «شناسايي مراتب انسان در جهان آخرت از ديدگاه قرآن و حديث» انجام گرفته و در آن تلاش شده تا به اين سؤال پاسخ داده شود كه «مراتب انسان از ديدگاه قرآن و سنت در جهان آخرت چگونه است؟». تحقيق از نوع تحقيقات توصيفي و روش بكار رفته در اين مطالعه اسنادي كتابخانه اي است. از جمله نتايج به دست آمده اين است: جهان آخرت یک پدیده¬ی ممکن الوجوديست که در اسلام و سایر ادیان، مطرح شده است. آیات و روایات فراوانی در این زمینه به دست ما رسیده است. چیزی که مقدمه ورود به جهان آخرت است همان مرگ می باشد، در حقیقت مرگ، یکی از واقعیت های زندگی است که همة انسان ها، با آن روبرو می شوند. هنگامی که مرگ انسان را فرا می گیرد روحش از بدنش جدا و وارد عالم برزخ می گردد، در آن جا به حیات برزخی ادامه می دهد تا زمانی که قیامت فرا رسد. هنگامی که در صور دمیده شود انسان ها از قبر بیرون می آیند و برای حسابرسی در محضر عدل الهی، حاضر می شوند. در صحرای محشر، مواقفی وجود دارد انسان ها بعد از پشت سر نهادن این مواقف یا وارد بهشت می شوند یا به جهنّم می روند. افرادی که وارد بهشت می شوند همواره از نعمت های بهشتی بهره می برند، البته بهشت مراتب و انواعی دارد که هر یک از افراد با توجه به ایمان و عمل صالح، در بهشتی که شایسته¬ی اوست وارد می شوند. جهنّم مانند بهشت نیز طبقاتی دارد که هر طبقه جایگاه افراد مخصوص به خود است. در جهنّم عذاب های گوناگونی وجود دارد از جمله: آشکار شدن آتش بر دوزخیان، قیافه های وحشتناک در جهنّم، ریختن آب جوشان بر سر دوزخیان، خوردن غذا از درخت «زقوم» و عذاب های دیگری که در آن جا وجود دارد. بسیاری از افراد تا ابد در جهنّم باقی می مانند امّا برخی از افراد که اهل عناد و لجاجت با حق نیستند تا اخر در آن جا باقی نمی مانند و در نهایت بهشتی می شوند. بررسی این موضوع در زندگی فردی و اجتماعی انسان، نتایج خوبی به دنبال دارد که مسیر تمام حرکات و سکنات انسان را مشخص می کند. این تحقیق به روش کتابخانه ای به صورت توصیفی و تحلیلی است.
کلید واژه ها: مرگ، برزخ، قیامت، رجوع.

 نظر دهید »

آسیب های کاهش جمعیت فرزندان در خانواده و جامعه

06 دی 1394 توسط نوری مقدم

عنوان تحقیق پایانی: آسیب های کاهش جمعیت فرزندان در خانواده و جامعه

محقق:شهربانو مصطفی لو     استادراهنما:زینب نوری مقدم

تعدادمنابع:  65                      سال انجام:94    

چکیده

   پژوهش حاضر با عنوان آسیب¬های¬کاهش جمعیت¬فرزندان در خانواده و جامعه با هدف تبیین آسیب-های کاهش جمعیت فرزندان در خانواده و جامعه انجام شده است.

روش انجام این تحقیق کتابخانه ای بوده و ابزار جمع آوری اطلاعات آن فیش بوده است.

مؤلفه ی جمعیت یکی از مهم ترین مؤلفه¬های تأثیرگذار در هر جامعه¬ای است، کم شدن تعداد فرزند در خانواده منجر به کاهش جمعیت در جامعه می¬شود که ممکن است آسیب¬های زیادی به جامعه وارد کند.

خانواده¬هایی که به یک یا دو فرزند اکتفا می¬کنند، سبک زندگی غربی را جایگزین سبک زندگی اسلامی نموده¬اند. در حالی که جایگاه فرزند در اسلام بسیار حائز اهمیت است.

کاهش جمعیت در مبانی جمعیتی، آسیب¬هایی از جمله موجب تحدید نسل، کاهش حجم کلی جمعیت ملی می¬شود، بحران سالمندی را به وجود می آورد و باعث افزایش مهاجرت های داخلی و بین المللی می¬شود.

کاهش جمعیت در عرصه فرهنگی و اجتماعی آسیب هایی به جامعه وارد می نماید که عبارتند از اینکه بحران ساختاری در خانواده ایجاد می شود، موجب شکاف بین نسل ها می شود کاهش حمایت خانواده از سالمندان را به وجود می آورد، کاهش تدریجی سرمایه ی اجتماعی را ایجاد می کند. افزایش ناسازگاری زوجین و در نهایت طلاق آن ها را در پی دارد.

کاهش جمعیت در عرصه فرهنگی و اجتماعی همچنین باعث افزایش سن ازدواج می شود، افراد تمایل کمتری به تشکیل خانواده پیدا می کنند، باعث افزایش میل و رغبت زنان به اشتغال می شود و افزایش بیماری های روحی و روانی را در پی دارد .

کم شدن جمعیت در سطح اقتصاد و سیاست، امنیت جامعه را دچار آسیب می کند، آسیب هایی که موجب کاهش تولید و نیروی کار می شود که با نبود افراد متخصص و کارآمد، پیشرفت های علمی و اختراعات و خلاقیت و نوآوری هم کاهش می یابد. نیروی های توانمند دفاعی برای امنیت و تمامیت ارضی کاهش یافته و حفظ تمامیت ارضی جامعه به خطر می افتد.

بنابراین همواره جمعیت جامعه باید در حد طبیعی نگه داشته شود تا جامعه همواره پویایی لازم را داشته باشد. اگر جامعه از نظر جمعیتی متناسب باشد و در حد طبیعی باقی بماند، هم افراد سالمند و هم قشر فعال و نیروی کارآمد و مولد جوان در جامعه وجود داشته باشد. بسیاری از معضلات جامعه حل می¬گردد. جامعه به رشد و پویایی و خودکفایی و استقلال و امنیت می¬رسد.

کلیدواژه: جمعیت، فرزند، جامعه، خانواده، آسیب

 

 2 نظر
  • 1
  • 2
اردیبهشت 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهرا مینودشت

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • پژوهشی
  • پژوهشی
  • چکیده مقالات
  • حدیث روز
  • چکیده تحقیقات پایانی
  • مقاله
  • در محضر بزرگان
  • اخبار پژوهشی
  • مناسبتها
  • نکات اخلاقی

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

اوقات شرعی

اوقات شرعی

ذکر ایام هفته

ذکر روزهای هفته

سخن بزرگان

  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس